De bedste floorball spillere i verden


Nyheder / søndag, september 3rd, 2017

Der er desværre ingen danskere på listen over de bedste floorball spillere i verden. Listen af de bedste floorball spillere er primært domineret af vores nordlige naboer fra Finland og Sverige, som imponerer både i de finske og svenske ligaer, samt store turneringer såsom verdensmesterskabet.

En enkelt tjekke på listen

Den tjekkiske centerspiller Matej Jendrisak har været i top ti i både 2015 og 2016. Han har været en nøglespiller for den svenske klub Linköping IBK, hvor han spiler i den Svenske Superliga. I år havnede han på tiendepladsen på listen over de bedste mandlige floorball spillere.

De dygtige svenske floorball spillere

Sidste års vinder Rasmus Enström faldt i 2016 til tredjepladsen, efter at have været kåret til årets bedste i 2015. Kim Nilsson har også tidligere toppet listen over de bedste mandlige floorball spillere i 2014, men i år indtager han en flot sjetteplads.

I år lykkedes det endelig svenske Alexander Galante Carlström at blive kåret til årets bedste floorball spiller. Han havnede på andenpladsen sidste år, men med sidste mange mål i den svenske liga i denne sæson, var der ingen tvivl om at han var årets bedste. Udover lokal succes, så var han også den eneste svenske repræsentant på All-Star holdet efter verdensmesterskabet.

Finnerne er også brag gode til floorball

Der er også mange gode finske floorball spillere. Faktisk indtager Eero Kosonen andenpladsen på årets liste over de bedste. Han er uden tvivl den målmand, som enhver landsholdstræner ville vælge til målmandsposten.

Det kan godt være at Carlström kom på all-star holdet ved verdensmesterskabet, men det var Peter Kotaliainen, der snuppede titlen, som turneringens vigtigste spiller. Han scorede to ud af tre mål i finalen og var generelt den mest scorende i hele turneringen.

Der er også nye navne på listen. Finske Nico Salo indtager femtepladsen, som har haft en fantastisk sæson i Finland, der var med til at gøre en transfer til Sverige mulig. Den unge svenske Emil Johansson er også ny i top ti på listen og han nævnes blandt de bedste forsvar floorball spillere i verden.N