Derfor bør du prøve floorball


Om floorball / onsdag, april 10th, 2019

I Danmark er der to ting, som alle taler om for tiden. For det første kan det næsten ikke undgås at høre om online bingo spil og for det andet er der flere og flere personer, som vælger at dyrke floorball. Hvis du også har overvejet at starte til floorball, men stadigvæk mangler lidt overbevisning, kan du i denne artikel læse om hvorfor du bør kaste dig ud i det.

Du kan blive mere kreativ

Floorball er en sportsgren hvor det går hurtigt og der kan være mange forskellige spilkombinationer. Derfor kan du udvikle din kreativitet med sportsgrenen.

Floorball er et godt alternativ til andre (voldsomme) sportsgrene

Floorball er en mindre voldsom sportsgren end fx fodbold, ishockey, amerikansk fodbold, rugby osv. Derfor foretrækker mange forældre at sende datter eller sønnike i floorball træning i stedet for de andre nævnte sportsgrene.

Dette aspekt kan også motivere børnene til at blive ved med at dyrke floorball, da mange skader ofte kan skræmme de små sjæle væk. Generelt er der fokus på at børnene skal have det sjovt, når de går til floorball. Derfor træner børnene ofte lette og simple øvelser, så der i stedet er fokus på fællesskab, hjælpsomhed og at skabe gode venskaber.

Det mindsker risikoen for type 2 diabetes

Floorball er en sport for folk af alle aldre. Hvis du er oppe i alderen, eller kender en der er det, kan det være en god ide at overveje floorball. En undersøgelse fra Center for Holdspil og Sundhed under Idræt og Ernæring på Københavns Universitet har vist at ældre mennesker har mulighed for at mindske risikoen for type 2 diabetes, opnå en god kondition og styrke knoglerne ved at dyrke floorball nogle gange om ugen.

Floorball er godt for hjertet

I floorball er der generelt tale om intens træning med mange kort sprint og hurtige retningsskift, som får hjertet til at pumpe. Flere specialister peger at den intense fysiske aktivitet er godt for hjertets helbred.

WFC Final Between Finland vs Sweden

Kvinder kan sænke blodtrykket

Hvis vi bliver i den samme boldgade kan vi også fortælle at en nylig undersøgelse fra Københavns Universitet har vist at kvinder har mulighed for at sænke blodtrykket og reducere risikoen for et hjerteanfald ved at dyrke floorball.

Undersøgelsen viste at holdsport som fx floorball kan gøre godt for tab for østrogen, når kvinderne er i overgangsalderen og dette kan forbedre hjertets helbred. Hjertets helbred er nemlig udsat, når kvinder kommer i overgangsalderen, fordi niveauet af østrogen i kroppen bliver formindsket og derfor kan det være en god ide for kvinder at prøve floorball.

Holdsport holder dig i gang

Generelt er der mange fordele ved holdsport som fx floorball, da fællesskabet ofte er med til at holde dig i gang. Mange kender til udfordringen med at tage op og træne i det lokale fitnesscenter. Der er ofte et ønske om at tage op og træne, men lige så ofte er der også en masse undskyldninger for ikke at komme afsted. Med holdsport som floorball motiverer det ofte ikke blot at komme af sti afsted og dyrke sport, men også at se vennerne og veninderne på samme tid.