VM i Dame Floorball 2019


Uncategorized / fredag, juli 12th, 2019

Senere på året afholdes damernes verdensmesterskab i floorball i Schweiz. Her er der tale om det 12. verdensmesterskab i dame floorball historien og de forskellige dyster i lidt over en uge mellem den 7. og 15 december 2019. I denne artikel kan du læse meget mere om det kommende mesterskab, så du eventuelt kan bruge bonus hos Bwin til at spille på nogle af kampene

Kvalificerede nationer

Værtsnationen Schweiz er direkte kvalificeret til turneringen, mens andre nationer blev kvalificeret via kvalificeringen, der foregik tidligere på året i januar og februar. Kvalificeringen var delt op i seks forskellige grupper, som var Asien-Oceanien kvalifikation, Amerikansk kvalifikation og fire forskellige europæiske kvalifikationer. Her skulle der findes 15 forskellige nationer til verdensmesterskabet, men der var forskel på hvor mange der kvalificerede sig fra gruppe. Nedenfor kan du se hvor mange, der blev kvalificeret fra hver gruppe.

·     Asien-Oceanien: 3
–       Australien
–       Japan
–       Thailand
–       Singapore

·     Europæisk 1: 3
–       Sverige
–       Norge
–       Danmark

·     Europæisk 2: 2
–       Finland
–       Tyskland

·     Europæisk 3: 3
–       Tjekkiet
–       Polen
–       Estland

·     Europæisk 4: 2
–       Slovakiet
–       Letland

·     Amerika 1: 
–       USA

Turneringens format

VM i Dame Floorball vil finde sted i byen Neuchatel i Schweiz. Her skal de 16 deltagende nationer først og fremmest spille gruppespil, som er delt op i fire grupper.

Gruppe AGruppe BGruppe C Gruppe D
Schweiz
Finland
Polen
Tyskland 
Tjekkiet
Sverige 
Slovakiet
Letland
Danmark
Norge
Estland
Japan
Australien
USA
Singapore
Thailand 

Bagefter gruppespillet er der play-off, kvartfinaler, semifinaler og til sidst finale, samt en bronzekamp. Finalen bliver spillet den 15. december kl. 15.00. 

Danmark ved VM i Dame Floorbal

Som du kan se er Danmark landet i pulje mod Norge, Estland og Japan. Danmark har været med ved de seneste seks udgaver af VM i dame floorball, men det er et stykke tid siden de opnåede det bedste resultat. Faktisk var Danmark hidtil bedst ved VM i Dame Floorball i 2007, som blev afholdt hjemme i Danmark. Ved det seneste VM i Dame floorball i 2017 endte Danmark på en niende plads. 

Men Danmark har gode muligheder for at nå langt ved VM i Dame floorball i 2019, da vi heldigvis har undgået de stærkeste nationer i første omgang. Estland har kun været med til VM i dame floorball to gange, hvoraf en af dem var i 2017, hvor de endte på en 11. plads. Japan har ligesom Danmark været med syv gange, men de japanske damer endte på en 14. plads i 2017. Danmarks største konkurrent i gruppen er Norge, som har dystet med ved VM i Dame Floorball alle 11 gange det har været afholdt og de endte på en 8. plads ved mesterskabet i 2017. 

Mest succesrige nationer

Storfavoritten til VM i Dame Floorball 2019 er Sverige, som har vundet intet mindre end seks gange i træk. Faktisk har Sverige og Finland spillet finale mod hinanden ved de seneste fire mesterskaber og Finland har tabt guldet alle fire gange. Forhåbentligt bliver det mere spændende til det kommende mesterskab.