Sådan bliver du floorball træner


Om floorball / torsdag, november 30th, 2017

Hvis du er vild med at spille floorball eller har en dybdegående viden til sporten, så kan det være at du går og tænker på at blive floorball træner. I denne artikel kan du læse om hvad det forventes at du kan, hvis du melder dig som floorball træner. Vi går ud fra at du som træner interesseret har en del interesse i sport generelt. Derfor kan vi også anbefale dig at benytte denne NordicBet Bonuskode til at udnytte din sportsviden på betting, når du har læst denne artikel.

Hvem er floorball træner?

I de fleste klubber på lokalt niveau er det en forælder, som er blevet overtalt til at tage trænerollen. Andre gange er det dygtige spillere, som hjælper lilleput holdende med at lære floorball. En floorball træner er i sidste ende en person, som brænder for sporten.

Floorball trænere skal kende reglerne

For at kunne lære andre at spille floorball, skal du selv kende reglerne. Du skal have en god forståelse af spillet for at kunne lære spillerne øvelserne og rette op på deres fejl. Dette gælder også de specifikke krav der er til bevægelighed, hastighed, styrke, taktisk forståelse, teknik, udholdenhed og andre ting, når det kommer til floorball.

Fokus på sikkerhed

Det primære fokus i floorball er på spillernes sikkerhed. Spillerne må ikke røre hinanden med stavene og de må heller ikke svinge stavene højere end hofterne. Af samme årsag kan man ikke spille med bolden, hvis den flyver over knæhøjde.

Du skal have kendskab til alle reglerne

Floorball trænere skal ikke kun vide hvordan man spiller sporten, men de skal også vide hvordan turneringsreglementet og udskiftningsområdet fungerer. Enhver træner skal altid sætte sig ind i hvordan man få opføre sig ved sidelinjen, da det hurtigt kan blive straffet med udvisning eller diskvalifikation, hvis du ikke lever op til reglerne. I forbindelse med turnering skal floorball træneren have kendskab til hvem han/hun kan sætte på banen og hvordan man udfylder et kampkort eller nedlægger en protest.

Analyse af modstanderne

En stor del af trænerjobbet er at forberede holdet til den kommende kamp og kunne analysere modstanderne, for at kunne gå fra banen med en sejr i baggagen. Når du kender til modstandernes spillestil og stærke sider, så kan du lægge en taktik, som kan være afgørende for kampens resultat.

Man skal kunne lide at organisere

Hvis du gerne vil være en god floorball træner, så kan du kunne lide at stå for alle forberedelserne. Der er mange forberedelser når det kommer til træning og kamp. Det kan være at en spiller er syg eller at transporten fejler. Det kan også være at i møder et hold, som spiller i samme farve som jer, og derfor er det vigtigt at pakke overtrækstrøjerne.

Vær god med børn

De fleste begynder med at træne børn, så du skal kunne lide at arbejde med børn og du skal kunne finde ud af at arbejde med de. F.eks. er det vigtigt at kunne kommunikere med børnene og kontrollere dem og guide dem. Du skal også have tålmodighed, børn skal ofte have forklaringen mange gange, før den sidder lige i skabet, men det er også spændende at følge denne udvikling. Derudover kræver arbejdet med børn masser af humor, da det kan være nemmere at være floorball træner, hvis humor og jokes er en del af træningen.