Essentielt Floorball udstyr


Om floorball / onsdag, juni 29th, 2022

De fleste tænker at man bare skal bruge en stav til at spille Floorball, men det kræver lidt mere end det. Nedenfor kigger vi på hvordan du kan klæde dig på med det rette tøj samt sko og beskyttelse, når du spiller Floorball. 

Sko til Floorball

Denne sportsgren kræver at du bevæger dig hurtigt frem og tilbage på banen. Det kræver en del af din krop, og derfor er det vigtigt at du har gode Floorball sko. De er det første skridt til nybegyndere. Skoene bidrager også til at du kan yde dit bedste på banen. 

Her er det vigtigt at du har tilstrækkelig stabilitet. Ligeledes skal du have en god støddæmpning i dine sko. Især svenske Salming er dygtige til at designe indendørssko til denne sportsgren. Tag en sko som Viper 5 med en imponerende stabilitet. Uanset hvilket mærke du vælger er det vigtigt at dine Floorball sko hverken er for store eller små. De skal sidde godt på dine fødder, så du undgår skader og kan yde dit bedste. 

Floorballstave i mange varianter

Der findes mange forskellige floorballstave. Først og fremmest designes de efter hvilken hånd du bruger. Du skal vælge din stav alt efter om du er højrehåndet eller venstrehåndet. Da flest personer i verden er højrehåndede, er langt størstedelen af udvalget til folk, der primært bruger den højre hånd.

Floorballstave designes også til at passe til den individuelle spiller. Blandt andet kan det variere hvilke stave i bruger på banen, da en position kan bruge en anden stav en hans eller hendes makkere på banen. 

Ligeledes er der forskellige længder. Som tommelfingerregel bør din stav have en længde op til din navle, når der måles fra gulvet uden stavens blad. Du kan måle det helt præcist, eller regne med at staven skal række omkring 10-15 centimeter op over din navle, hvis du måler staven med bladet. 

Tøj til Floorball

Du skal naturligvis også have tøj på, når du spiller Floorball. Her afhænger valget af hvem du spiller Floorball med. Når du spiller på et hold, kan det være at i har spillerdragter med trøjer og shorts. 

Spiller du med vennerne for sjov en gang i mellem, vil du nok træne i almindeligt sportstøj. Her kan du spille Floorball i standard sportsshorts og t-Shirts fra alt fra Adidas til Nike, Hummel og mange andre.

Der er dog også producenter som fx Spized, der laver deciderede Floorball shorts. Deres shorts er designet med enorm bevægelsesfrihed, mens de også er utroligt robuste. Det betyder at de bliver hvor de skal, når du farer frem og tilbage på banen. 

Beskyttelse på banen

Exel er en anden Floorball ekspert. De designer stave, bolde, beskyttelsesbriller, sportstasker, drikkeflasker, fritidstøj og meget mere. Du kan beskytte dig på flere forskellige måder med Exel udstyr. Blandt andet designer de albuebeskyttere, knæbeskyttere, hjelme og målmandshandsker. Uanset om du er ny eller erfaren, er det altid en god ide at passe på kroppen, når du spiller Floorball.