Findes der Floorball computerspil?


Om floorball / torsdag, september 1st, 2022

Floorball er en voksende sport, som tiltrækker flere og flere fans og spillere. Overraskende nok er der kun et officielt Floorball computerspil. Nedenfor kiggger vi på hvordan landet ligger for Floorball computerspil og hvilket potentiale det har.

Hvorfor er der ikke EA Sports Floorball?

EA Sports er kendte for deres FIFA fodboldspil, som inden længe kommer til vejs ende.

Mange stiller spørgsmålstegn ved hvorfor EA Sports ikke designer et floorball computerspil. Det siges at tæt på 400.000 personer i verden dyrker floorball. Til sammenligning spiller mere end 250 millioner personer fodbold. Uanset hvor meget vi elsker floorball, er det nok et klart svar på hvorfor EA Sports endnu ikke har designet et floorball spil. 

De mest populære spil på nettet

I forlængelse med ovennævnte, er det værd at nævne at Floorball bliver overskygget af andre populære computerspil. Folk er vilde med at spille banko med Spilnu Bingo Bonus og det siges til at op til fire millioner personer i verden spiller Fortnite hver dag. Floorball har en stigende popularitet, men det overskygges af andre spil og andre sportsgrene, som spiludviklerne satser på i stedet. 

Spil Floorball League 

Du kan faktisk spille et Floorball computerspil. Allerede tilbage i 2010 udgav Prodigium Game Studios spillet Floorball League, som kan spilles på Windows.

Ifølge spiludviklerne arbejder de på en efterfølger til det første spil, men det vides endnu ikke hvordan det spil vil komme. Den finske spiludvikler startede op i 2008. Vi har ikke kunnet finde oplysninger om de stadigvæk eksisterer i dag. 

Floorball spil til Apple

Floorball League findes kun til Windows og det betyder at du ikke kan spille det på Apple. Vi blev overraskede over at der ikke er nogen Floorball apps med spil til iPhone eller iPad. Der er andre apps, men det er ikke spil. I stedet kan du få hjælp til din træning eller tjekke kampresultater fra professionel Floorball.

Det kæmpe potentiale

Til sidst må vi konkludere at der er tale om et kæmpe potentiale. Du kan skabe et nyt marked ved at følge Blue Ocean Strategy, der også kaldes for strategi for blå oceaner på dansk. 

Vi har allerede været inde på at tæt på 400.000 personer dyrker Floorball. I 2014 var det tal på 300.000 og i 2019 var det oppe på 377.000. Det vil sige at markedet er steget med 25 procent i løbet af mindre end ti år. 

Da der var VM i Floorball i Tjekkiet i 2018 så enormt mange personer med. Først og fremmest var der samlet set 181.518 tilskuere på lægterne i Prag. Det tal var nærmest fordoblet sammenlignet med tilskuerantallet på 104.445 ved VM i Sverige i 2014.

VM-kampene i 2018 blev sendt live til mindst 11 lande. Alene finalen havde 1,2 millioner seere. Bronzekampen blev set af 467.000 personer. Ifølge statistik var der 17,4 millioner seere i Tjekkiet, Finland, Sverige og Schweiz, da der blev sendt VM i floorball 2018. Netop ved VM i Tjekkiet nåede det danske landshold til kvartfinalen, hvor de blev slået af værterne. 

Damernes VM i floorball i 2019 blev også til en enorm succes, hvor der blev slået tilskuerrekorder. Det vil sige at flere millioner personer har interesse i Floorball. Derfor vil et Floorball spil sikkert blive til en succes, hvis det udvikles på den rette måde. Du kan måske overveje at starte med en app fremfor et computerspil, da det måske er en mere økonomisk løsning.